Srbija ima jako dobre uslove za lečenje onkoloških pacijenata


Zdravlje Život Zdravlje


Prema zvaničnim podacima, u našoj zemlji je skoro dupliran broj obolelih od onkoloških bolesti u periodu od 2012. do 2022. godine što ukazuje na činjenicu da su ova stanja u značajnom porastu i da zahtevaju pravilan pristup lečenju.

Kada je upitanju onkologija Beograd je jedan od regionalnih centara za terapijsko delovanje na sve vrste kancera i njihovo pravovremeno lečenje radi potpunog izlečenja ili usporavanja toka bolesti.

Zbog čega je lečenje onkoloških pacijenata u Beogradu jedna od najboljih solucija

Bilo da je reč o nekoj drugoj grani medicine ili je to onkologija Beograd je najveći zdravstveni centar u Srbiji i jedan od najvećih u regionu. To znači da ima zdravstvene ustanove za lečenje iz svih oblasti medicine pa i centre za onkološke pacijente.

Naši lekari su jedni od najpriznatijih u svetu, a svako da najveći broj radi upravo u našem glavnom gradu. Oni su ti koji stiču obuke i uče od svetskih stručnjaka koji uvode inovacije pa efikasnije leče pojedina stanja i ubrzavaju tok lečenja.

I sistem dijagnostike je bolji, uz bolje skenere, ultrazvučne aparate i testiranje putem krvi pa se brže i efikasnije dolazi do odgovarajuće dijagnoze. I to je razlog zašto mnogi pacijenti dolaze iz unutrašnjosti u Beograd gde mnogo brže i efikasnije dobijaju dijagnoze uz pravilan sistem lečenja.

U Beogradu onkološki pacijenti imaju pristup nekima od inovativnih tretmana kao što je Gama nož, X nož i specifični načini lečenja i prilagođeni tretmani hemioterapije i zračenja, uz redovne kontrole i pravilnu dijagnostiku.

Rade se i neke od najsloženijih intervencija za hirurško odstranjivanje promenjenog tkiva pa za složene zahvate najbolje je posetiti onkologe u Beogradu koji će sa drugim lekarima doneti odluku o najboljem načinu lečenja.

Na našem tržištu se pojavljuju i savremeni načini medikamentoznog lečenja pa se i tu način lečenja menja, a pacijenti imaju pristup novim terapijskim metodama. 

Onkologija u Beogradu je popularna i među pacijentima iz inostranstva, u zemljama okruženju pa se i ti pacijenti često sreću na konsultacije ili inovatinve metode lečenja.

S’ obzirom da je broj obolelih u porastu, specijalisti iz ove oblasti su u velikom porastu, iz svih specifičnih pod-oblasti ove grane medicine. Traženi su i medicinski tehničari koji su pomoć i podrška svim pacijentima, sa njima dele težinu čitavog procesa i raduju se uspehu tokom lečenja.

Zašto beležimo rast broja obolelih od malignih oboljenja?

Za razliku od pre 10 ili 20 godina, sada je drastično porastao broj obolelih, a za to postoje i neki razlozi.

Tempo života, stres, loše životne navike su doprinele većem razbolevanju i razvoju sistemskih oboljenja koja vremenom prerastaju u tumore i malignitete. Veliki broj pojava se mogu sprečiti ako se na vreme radi na prevenciji, fizičkom i psihičkom zdravlju jer mnogi uzročnici baš odatle započinju.

Mnogi pacijenti zapuste osnovna oboljenja, nelečene infekcije i druga zdravstvene stanja pa se vremenom ona šire i premeštaju dublje u tkivo, menjaju ga kao abnormalnu izraslinu.

Unosom toksina telo se truje, imunitet vrlo često počinje da napada zdravo tkivo ili ne reaguje na nastale promene što je funkcija imuniteta. Trebalo bi raditi na njegovom jačanju, ali i isključiti spoljašnje činioce koji su izazivači brojnih bolesti.

Mora se uzeti u obzir da se sada nude brojni preventivni pregledi i mnogo više se govori o onkološkim bolestima i postoji više sistema ranog otkrivanja bolesti pa je normalan zaključak da je zbog toga otkriven veći broj slučajeva koji su i registrovani.

Preventiva je ključ borbe sa rakom

Osim lekova i rane dijagnostike, preventivno delovanje je ključ borbe sa onkološkim bolestima.

Sve osobe koje imaju genetske predispozicije bi trebalo da se redovnije kontrolišu i na vreme otkriju prve promene ako do njih dođe. Rano otkrivanje odnosi najlakši sistem lečenja, tada se mogu izvesti i operativni zahvati, ali i lečenje bez agresivnih terapija.

Zdrave navike i zdrav život su takođe mere prevencije koje su globalno važne jer naše telo gubi bitku sa agensima koji ga truju u okruženju. O svakoj namernici treba voditi računa, o svakom obroku, jer će samo tako organizam uneti samo prave nutrijente i osnažiti se na pravi način.

Onkologija u Beogradu donosi pravilan sled lečenja, od dijagnostike, preko postavljanja dijagnoze pa do lečenja. 

Kada god regionalni zdravstveni centri ne mogu da daju dijagnozu ili to ne učine dovoljno brzo, trebalo bi posetiti prestonicu i zakazati pregled kod stručnih lekara. Osnovnim pretragama se otkriva izvor bolesti, a dodatnom dijagnostikom otkrivaju i najmanje promene.

Od toga puno zavisi i način lečenja, a u Beogradu se nude i klasični vidovi terapija, ali i inovativni sistemi lečenja za najteže onkološke pacijente.

Nada za potpuno izlečenje uvek postoji, a još je i veća ako se obratite stručnim lekarima i istrajete u lečenju. Pobedite bolest uz pomoć najnovijih medicinskih dostignuća koji su svetski standard, a dostupni su i našim pacijentima.







Srodni tekstovi:


Koji su to sve uzbudljivi poslovi na brodovima? Krenite u avanturu ploveći prekookeanskim brodom!

Uzbudljivi poslovi na brodovima pružaju jedinstvenu priliku za istraživanje sveta dok radite. Ovi po...

Detaljnije

Kako se boriti protiv tamnih podočnjaka

Tamni krugovi smešteni ispod vaših očiju predstavljaju mnogo veći problem od neispavan...

Detaljnije

Operacija gornjih kapaka - sve što biste trebali da znate

Veliki broj žena srednje starosne dobi ima problem sa spuštenim kapcima koji utiče na komplet...

Detaljnije

Za bezbednost je vrlo važno kakve su gume na vašem automobilu

Nema tog vozača, iskusnog ili ne, koji nije upućen u to da je izuzetno važno da gume na automobilu b...

Detaljnije
Copyright © 2018 Srbija-EU. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS